2011. január 27., csütörtök

A KONYHA AZ OTTHON SZíVE

A konyha a mindennapi életünk legmozgalmasabb színtere- itt sütünk-főzünk, eszünk, a családi élet , baráti összejövetelek színtere, esetleg itt dolgozunk, tán pihenünk, hobbinknak hódolunk.

Tervezés szempontjából is a konyha a legösszetettebb helyisége a lakásnak, és az egyik központja is

Ebben a blogban mindenről szeretnék irni ami a KONYHA..:-)

A jó konyha alapfeltételeiről, a meglévő konyhák átalakításainak lehetséges megoldásairól, beépített konyháról, konyha bútorelemeiről, a konyhai eszközökről, konyhastílusokról,, ergonómiáról a konyhában, általános konyha tervezési szempontokról, világításáról, biztonságról, szabványokról, alapszabályokról, burkolatokról, színekről,

Sok konyhát terveztem már és az a tapasztalatom gyakorló házasszonyként is hogy a jó tervezéssel hatékonyabbá és élvezetesebbé tehetjük a főzést, és időt spórolhatunk meg.

A konyha berendezésének, stílusának kialakjtása egyes családoknál a legkedvesebb feladataim közé tartozott mindig is. Ezért is gondoltam hogy szivesen megosztom gondolataimat ezen a blogon, hátha hasznára lesz valakinek...:-)

Rengeteg látványrajzzal illusztrálom majd esettanulmányaimat, fotókat, montázsokat készítek, és teszek föl ide.

Kiválasztok egy-egy problémát és megoldásokat kínálok rájuk lakberendező szemmel...:-).

Régi munkáimon keresztül ecsetelem majd hogyan feleltek meg egyes igényeknek, főzési szokásoknak és pénztárcáknak a terveim.

Különféle életvitelekhez alkalmazkodó konyhaalaprajzokat rajzolok majd hogy szemléltessen is. Sorra veszem a konyha alapelemeit és megszívlelendő tanácsokat szeretnék adni .Szeretnék kimerítő összképet adni a konyhai designről, és stílusről, sok fotóval, illusztrációval...

Egészen az alapoktól indulok majd mert tudom hogy a jól megtervezett konyha az otthon szíve lehet.

Ebben szeretnék segítséget nyújtani.........:-)


Nincsenek megjegyzések: